free_art_-_glitch #4: Kulturna stanica 019. [2019]

Okupljanjem sudionika na Maloj sceni HD započeo je ovogodišnji rezidencijalni program Free Art Glitch 4.0: Kulturna stanica 019. koji četvrtu godinu zaredom zajednički organiziraju umjetnička organizacija Format C iz Zagreba i KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj.

Rezidencija se odvija u okviru programa “Nova Kultura_ Hibridni grad 019.” i “Inquiry Inc.[2019]/free_art_-_*” od 23. do 29. rujna 2019. na Maloj Sceni Hrvatskog doma. Uz umjetničku rezidenciju koja je otvorena za sudjelovanje u petak 27. rujna bit će otvorena prateća izložba s diskurzivnim, glazbenim i edukativnim programom.

Tijekom sedmodnevnog boravka u Karlovcu, umjetnica Bojana Vojvodić i umjetnik Tin Dožić, s mentorom Bastienom Lavaudom, Formatom C i lokalnim umjetnicima/cama, volonterima/kama i aktivisti/ca/ma i dugogodišnjim suradnicima/cama udruge KA-MATRIX – surađuju na produkciji novih djela i postavu multimedijske instalacije temeljenih na umjetničkoj elektronici i analognim TV uređajima.

Program:

Pozivamo zainteresirane grupe i pojedince/ke koji/e žele van radnog vremena pogledati izložbu da svoj dolazak najave na broj mobitela 0954446880 (KA-MATRIX) ili 0953221214 (KAoperativa).

 

Radionica analognog glitcha

Fokus radionice je na izradi analognog video procesora koji čini odličan case study za razumijevanje analognog video signala. Sudionici/e će, nakon izrade sklopa biti provedeni/e kroz modifikaciju i bendanje samog sklopa kako bi postigli nove ‘gličaste’ efekte.

Broj mjesta na radionici je ograničen, prijave su obvezne na broj mobitela 095 4446880 (KA-MATRIX).

Bastien Lavaud — osmišljava i stvara elektroničke umjetničke uređaje. Kao audio, video i DIY entuzijast – svoje kreacije u području oživljvanja starih video sklopova te proširivanja njihovih mogućnosti – dijeli putem svoje stranice i online dokumentacije, te putem AFK radionica. https://syntonie.fr/

 

Nastup Uminal-a

Uminal vrlo dobro poznat karlovačkoj publici kao DJ i glazbenik širokog spektra popratit će subotnju večer nakon završetka radionice set session mixom u skladu tematike izložbe odnosno instalacije koja je prisutna u prostoru Mala Scena HD.

***

Tin Dožić (Rijeka, 1989.) završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (2016.) i studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2016.). U svojoj praksi polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radiom, eksperimentalnom glazbom i multimedijalnim instalacijama. Svoj rad temelji na istraživanju medija kroz prakse izrade vlastitih elektroničkih instrumenata, aproprijacije zastarjelih tehnologija i reciklaži. Tinove teme od interesa su materijalnost, (mračna) ekologija, DIY kultura, antropocen i geologija, susret znanosti i umjetnosti, spavanje i snovi. Izlagao je i nastupao na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu, samostalno i u kolaborativnim projektima. http://tindozic.space/

Bojana Vojvodić (Varaždin, 1985.) 2010. godine magistrira na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, povezujući slikarstvo i instalacije za tijelo pod temom transhumanizma, post-čovjeka i cyberpunka. Tijekom posljednjih deset godina proučava znanstvenu fantastiku, vlastito zdravlje, tehnološku evoluciju čovjeka, digitalnu sferu i teorije digital native/digital immigrant, te sam odnos čovjeka spram tehnologije, pop i hacker kulture i interneta. Teoriju digitalne sfere kontinuirano razvija kroz sudjelovanje na događanjima u RH te samoiniciranim tekstovima. U svojem multidisciplinarnom stvaralaštvu bavi se slikarstvom, instalacijom, fotosekvencama, odjećom. Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji i Mađarskoj.

Bastien Lavaud (Lyon, FR, 1993.) osmišljava i stvara elektroničke umjetničke uređaje. Kao audio, video i DIY entuzijast – svoje kreacije dijeli putem svoje stranice i uputa o samostalnoj izgradnji. Njegovo djelovanje (objekti, video art i VJ izvedbe) rezultati su izmjene analognih i/ili digitalnih video sustava. https://syntonie.fr/

***

free_art_-_glitch” rezidencijalni program organizira umjetnička organizacija Format C u suradnji s KA-MATRIX – udrugom za društveni razvoj, u projektu Inquiry Inc.[2019]/free_art_-_*. Projekt se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zaklade “Kultura nova” koji podržavaju program Formata C, te Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije koji financijski podržavaju izložbeni program Nova Kultura_ Hibridni grad 019.

http://ka-matrix.hr/
https://formatc.hr/
http://kaoperativa.org/