Podijeli svoju priču – EKSPERIMENTALNA DIGITALNA ANIMACIJA

Udruga KA-MATRIX u partnerstvu s umjetničkom organizacijom Format C iz Zagreba nastavlja s provedbom projekta “Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost” koji je financirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.


Treća online aktivnost “Eksperimentalna digitalna animacija” u kojoj sudionici stvaraju vizualnu umjetnost korištenjem besplatnih i slobodnih alata započinje u prosincu, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Usvajaju se metode i tehnike digitalne umjetnosti koristeći slobodno licencirane materijale dostupne i u ovoj fazi socijalne izolacije. Uz stručno vodstvo akademske umjetnice Dine Karadžić i Vedrana Gliga – umjetnika u polju slobodne kulture, glitch stvaralaštva i nezavisne kulturne produkcije raditi će se na medijsko umjetničkoj transformaciji radova s fokusom na suradničkom i kreativnom stvaralaštvu korištenjem novih tehnologija u kojima su polaznici stvaratelji i kritičari što im doprinosi boljem uključivanju u širu društvenu zajednicu. Aktivnost se provodi kroz 6 mjeseci (20 participativnih radionica) koje će rezultirati eksperimentalnim digitalnim videom.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani osnovnoškolci s područja Republike Hrvatske na mail info@ka-matrix.hr ili putem linka: https://bit.ly/3d2xJot


Ukupna vrijednost projekta je 473.340,00 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 71.001,00 kuna i iz Europskog socijalnog fonda 402.339,00 kuna.
Više informacija o EU fondovima na: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Ostatak projekta i druge aktivnosti možete pratiti na web stranici KA-MATRIX-a i Facebook-u.
Više informacija: matea@ka-matrix.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX i organizacije Format C.