free_libre_art_-_glitch/6 — poziv na sudjelovanje [2021]

prijave (produžene): do 15. srpnja 2021.

rezidencija: 23.08.-05.09.2021.
izložba: rujan 2021.

Mala scena HD, Karlovac & online

KA-MATRIX i Format C pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u rezidenciji s ciljem suradničke multimedijske produkcije “glitch art” video djela, s pratećom skupnom izložbom.

Poziv je usmjeren autori_ca_ma aktivnima u suvremenoj kulturnoj produkciji RH (umjetnosti, računarstvu, dizajnu, organizaciji, edukaciji, povijesti umjetnosti, …), s interesom za eksperimentalnim novomedijskim tematikama, tehnikama i taktikama.

Rezidencijalna produkcija održava se u periodu od 23. kolovoza do 05. rujna, u poslijepodnevnim terminima. U programu je moguće sudjelovati u fizičkom prostoru karlovačke Male scene HD / Urbanog parka HD (uz poštivanje mjera epidemiološke zaštite), i/ili putem online kanala (koje će prirediti organizatori).

Vrijeme rezidencije namijenjeno je umrežavanju, suradnji i mentoriranoj suradničkoj produkciji višekanalnog eksperimentalnog videa te završnoj prezentaciji umjetničkog rada u formi multimedijske video instalacije (prikazane CRT televizorima i monitorima) u gradu Karlovcu (rujan 2021.) i u programu zagrebačkog /’fu:bar/ glitch art festivala (listopad 2021.).


Organizatori osiguravaju:


Prijave za sudjelovanje su otvorene do 15. srpnja, putem e-maila: hello@formatc.hr

U prijavi je potrebno navesti:

Autori_ce odabrani za rezidenciju bit će obaviješteni u roku 15 dana po zatvaranju poziva.


free_art_-_glitch” program umjetničkih rezidencija organiziraju KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 021. i Inquiry Inc., uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Grada Zagreba.