FLAG [2023] izložba

TV Wall naziv je instalacije / radionice / kolaborativnog programa nastalog kroz Free Art Glitch rezidenciju koju udruga KA-MATRIX provodi zajedno sa zagrebačkom umjetničkom organizacijom Format C u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad.

TV WALL je izložba i TV instalacija od 20-ak CRT televizijskih ekrana kojom predstavljamo radove nastale na umjetničkoj rezidenciji provedenoj u Karlovcu tijekom kolovoza ove godine.

Audio i video materijale koje ćemo predstaviti na instalaciji snimali su Dina Gligo, Denis Mikšić, Vedran Gligo i Antonio Krstić u pogonima Tvornice turbina Karlovac pod vodstvom zagrebačkog multimedijskog umjetnika Tina Dožića. Video materijali potom su editirani različitim alatima (Tomato, HxD, Avidemux, KDENLive) i pripremljeni za objavljivanje.

Dio instalacije je i zvučna kulisa – audio materijali koji će osim zvučne podloge na izložbi / instalaciji TV wall bit će postavljeni za slobodni download na internetske servise te će se koristiti kao soundtrack glitch dokumentarca koji zajednički producira ekipa Formata C i udruge KA-MATRIX.

POSTAVLJANJE INSTALACIJE: petak, 17.11. od 16:00 sati
OTVORENJE: subota 18.11.2023. ui 18:00 sati
Instalacija se može pogledati svaki radni dan od 17 do 19 sati ili prema prethodnom dogovoru.

Sve zainteresirane za sudjelovanje u postavljanju izložbe / instalacije pozivamo da se jave na info@ka-matrix.hr, telefon 095 444 6880 ili putem Facebook eventa / kontakta. Više informacija objavljivat ćemo na Facebook eventu.


vodstvo snimanja: Tin Dožić
snimanje: Dina Gligo, Tin Dožić, Denis Mikšić, Antonio Krstić
audio obrada: Dina Gligo, Tin Dožić, Denis Mikšić, Bobo, Vedran Gligo
video produkcija: Denis Mikšić
audio programiranje: Vedran Gligo
izložbeni postav: Denis Mikšić, Dina Gligo, Vedran Gligo
produkcija: KA-MATRIX i Format C


Instalaciju TV Wall organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 023. i Fubar, uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Karlovačke županije, Grada Karlovca, Grada Zagreba i s pomoći Dječjeg doma Vladimir Nazor.

Read More