free_art_-_glitch/3 — poziv rezidenti/ca/ma [2018]

prijave: do 30. listopada 2018.
rezidencijalni program: 05.-12. studenog 2018.

KA-MATRIX i Format C pozivaju autor/ic/e koji/e djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom i izložbenom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela.
Poziv je usmjeren autori/ca/ma koji/e djeluju u polju (audio-)vizualne digitalne kulture (umjetnosti, računarstva, dizajna, organizacije, edukacije, povijesti umjetnosti, …) bazirane na copyleft principima, s naglaskom na glitch tematici, tehnici i taktici inovativnog i inkluzivnog korištenja tehnologije.

Vrijeme sedmodnevnog produkcijskog rezidencijalnog programa namijenjeno je umrežavanju, suradnji i razmjeni znanja o ideologijama i načinima provođenja individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju free (slobodnu) umjetnost, te prezentaciji rada rezidenata/ica putem suradničkog postavljanja privremene multimedijske instalacije u gradu Karlovcu.

Organizatori osiguravaju:

  1. (A) povrat troškova puta (unutar RH, ekonomska klasa) i naknade za dnevne troškove u sveukupnom iznosu do 1400HRK te besplatan dijeljeni smještaj ili
    (B) sredstva za autorski honorar u iznosu do 1000HRK neto, te
  2. osnovnu tehničku opremu (CRT TV-e, rasvjetu i audio opremu) i
  3. podršku za postav suradničke glitch art instalacije koja će biti predstavljena putem javnog izložbeno-diskurzivnog programa.

Prijave su otvorene do 30. listopada 2018., na hello@formatc.hr. U prijavi je potrebno navesti:

  • ime i prezime,
  • polazno mjesto putovanja i odredište povratka uz procjenu troška prijevoza,
  • kratku biografiju s temi relevantnim primjerom autorske prakse.

Autori/ce odabrani/e za rezidencijalni program o odluci će biti obaviješteni do 31. listopada 2018. godine.

Rezidencijalno gostovanje održava se od 05. do 12. studenog 2018. u Karlovcu, u prostorima MUZA – Mala Urbana Zajednica / Infoshop Karlovac i javnim prostorima u karlovačkoj Zvijezdi.

***

“free_art_-_glitch” rezidencijalni program organizira umjetnička organizacija Format C u suradnji s KA-MATRIX – udrugom za društveni razvoj, u okviru projekata Inquiry Inc.[2018]/free_art_-_* i Nova kultura _ Hibridni grad 018.

Projekt se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Read More