free_art_-_glitch #3: TV wall [2018]

KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018. i Inquiry Inc.[2018]/free_art_-_* od 5. do 12. studenog 2018. na Maloj Sceni Hrvatskog doma organiziraju umjetničku rezidenciju s pratećom izložbom i diskurzivnim, glazbenim i edukativnim programom.

Tijekom sedam dana u Karlovcu će boraviti novomedijski umjetnik Juraj Milardović (DAJAJDE) koji će u suradnji s Formatom C i lokalnim umjetnicima/cama, volonterima/kama i aktivisti/ca/ma i dugogodišnjim suradnicima/cama udruge KA-MATRIX – raditi na zajedničkim projektima i postavu multimedijske “TV wall” instalacije. Instalaciju čini pedesetak odbačenih televizijskih uređaja, koji ovom prilikom neće primati signale putem antene, već će program – sliku kao medij umjetničkih radova – stvarati rezidenti/ce i tako kreirati postav koji odolijeva “post-televizijskom” dobu u kojemu se publika sve više usmjerava na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok katodni uređaji kao nekadašnje centralno sredstvo informiranja, edukacije i zabave cijele porodice odlaze u drugi plan. Uz multimedijsku instalaciju, posjetitelji/ce će moći vidjeti i ovogodišnju video selekciju /’fu:bar/ festivala međunarodne glitch umjetnosti, te posjetiti glazbeni program i sudjelovati u besplatnoj radionici.

Program:

  • Četvrtak 8.11.2018. – otvaranje izložbe (u 19h) i razgovor s umjetnikom (u 20h)
  • Petak 9.11. – izložba (17-20h) + koncert No No Instigators i Neon Lies (u 22 h, organizacija: SU KAoperativa)
  • Subota 10.11. – izložba (17-20h) + #fubar_expo glitch art projekcija (u 20h) + Uminal DJ set (u 22h)
  • Nedjelja 11.11. – izložba (17-20h) + otvoreni studio i glitch radionica (17-20h)
  • Ponedjeljak 12.11. – izložba (17-20h)

Instalaciju možete nakon otvorenja pogledati na Maloj Sceni HD svaki dan od 17 – 20h, od 9. do 12. studenog, kada se seli u prostor MUZA-e, Haulikova 22.
KA-MATRIX poziva zainteresirane grupe i pojedince/ke koji/e žele van radnog vremena pogledati izložbu da svoj dolazak najave na broj mobitela 095 444 6880.
[ka-matrix.hr/free-art-glitch-3-tv-wall]

***

Produkciju instalacije organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018, uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.
Rezidencijalni i izložbeni program umjetnički vodi Format C, uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova, a u okviru programa Inquiry Inc.[2018]/free_art_-_*.
Glazbeni program organizira Savez udruga KAoperativa uz potporu Grada Karlovca, Karlovačke županije i tvrtke Čistoća d.o.o.

https://ka-matrix.hr/
https://formatc.hr/
https://kaoperativa.org/

 

 

Read More