/’fu:bar/ [2022] open calls

JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U IZVEDBENOM I IZLOŽBENOM PROGRAMU /’FU:BAR/ FESTIVALA GLITCH UMJETNOSTI 2022.

/’fu:bar/ je godišnji program fokusiran na elektroničke eksperimente i istraživanja u području suvremene digitalne umjetnosti i teorije s temom greške. Centralni sedmodnevni program predavanja, radionica i performansa počinje prve subote u listopadu. Popratni partnerski programi prostiru se ostatkom godine u formatu umjetničkih rezidencija, edukacijskog programa, video prikazivanja, skupnih izložbi te otvorene arhive, dostupnih i dijeljenih u raznim partnerskim i online. Festivalski i izložbeni program dostupni su kao MREŽNI i kao FIZIČKI program u Zagrebu (RH) i šire.

Više informacija o programu Festivala možete saznati na web stranici: https://fubar.space.


Poziv za glitch art edukacije i izvedbe

(rok: 27.8.2022. 29.8.2022.)

Ovaj poziv namijenjen je prijedlozima radionica, predavanja, performansa i hibridnih izvedbenih formata na opću temu glitch kulture i/ili na temu razumijevanja, artikuliranja i podržavanja raznih modaliteta digitalnih+online IDENTITETA. Dobrodošli su prijedlozi za ONLINE i/ili OFFLINE događanja u glavnom festivalskom programu: novomedijske radionice s opcionalnim mentorstvom FLAG rezidencije u 2023., glitch tematska predavanja, elektronički performansi i hibridni programi.

[POVEZNICA ZA PRIJAVU DOGAĐANJA]


Poziv za glitch umjetnost i tekstove

(rok: 27.8.2022. 30.8.2022.)

Aplicirajte svoja #digitalna / #vizualna / #video / #sound / #web #glitch umjetnička djela ili tekstove #medijske_teorije za prikazivanje u okviru skupne izložbe /’fu:bar/ festivala. Tema festivala u 2022. orijentirana je razumijevanju, artikuliranju i podržavanju raznih modaliteta digitalnih+online IDENTITETA. Ovaj poziv za umjetnost i teoriju otvoren je tematskim no i općim prijedlozima svih #glitch_art hakera_ica, kodera_ica i medijskih istraživača_ica umjetnosti s greškom. Djela se mogu prijaviti u 2 kategorije: medijska umjetnost s opcionalnim sudjelovanjem u glitch art dokumentarcu i medijska teorija.

[POVEZNICA ZA PRIJAVU DJELA]


Kontakt za upite: fubar@hacklab01.org

Više o nadolazećem programu:

Intervju: Ejla Kovačević
Urednica: Martina Kontošić


Projekt prilagodbe otvorene online platforme “Inquiry Inc.” podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, posredstvom Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja, 2021-2022.

/’fu:bar/ projekt administrira AKC a festivalsku produkciju umjetnički i tehnički provodi umjetnička organizacija Format C. Festivalski program podržavaju brojni_e umjetnici_e i suradnici_e te programski i medijski partneri. /’fu:bar/ je u 2022. podržan financijskim sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba te sredstvima mnogih glitch art donatora_ica.

Read More