Uvod u Opservatorij umjetničkog rada: Pitaj me bilo što / Ask me Anything

Mjesto: http://www.our-org.hr/network/#&togetherjs=ama__nRjBVyUnFL
Datum: subota 15.12.2018.
Vrijeme: 17:00 – 19:00 sati

Projekt Opservatorij umjetničkog rada (OUR) razvija se s ciljem stvaranja digitalnog arhiva suvremene vizualne umjetnosti i poticanja primjene kvantitativnih i digitalnih metoda u (povijesti) umjetnosti.
OUR je dugoročni projekt – digitalni arhiv u nastajanju čija je realizacija predviđena u etapama, a u 2018. godini je razrađivan prototip koji će se dalje razvijati usporedo s unosom novih podataka.
U “Uvodu u OUR” se objavljuje početna faza projekta na kojem su radovi u tijeku.
U subotu 15. prosinca 2018. od 17:00 do 19:00 možete postaviti bilo kakvo pitanje o svrsi, ciljevima, metodologiji i/ili opsegu projekta ili ostaviti svoj komentar ili prijedlog.

///

Projekt “Opservatorij umjetničkog rada” u 2018. je sufinanciran od strane Grada Zagreba; provodi ga Umjetnička organizacija “Format C” a u vodstvu Tihane Puc i u suradnji s Galerijom SIZ.
Autorica i voditeljica projekta “Opservatorij umjetničkog rada” – Tihana Puc – povjesničarka je umjetnosti i etnologinja; doktorirala je upravljanje i razvoj kulturne baštine na IMT Lucca, suradnica je i voditeljica na muzejskim, edukacijskim izložbenim projektima.
SIZ (Samoupravna interesna zajednica) okuplja domaće i međunarodne umjetnike/ce i umjetničke grupe, a galerija je osmišljena kao artist run gallery u kojoj su svi umjetnici zapravo dioničari galerije te odlučuju o programu, gostovanjima, promociji itd.
Format C je neprofitna umjetnička organizacija aktivna u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva, fokusirana prema novomedijskom umjetničkom istraživanju i eksperimentalnom suradničkom stvaralaštvu.

https://www.facebook.com/SIZgallery
https://formatc.hr

Read More