OUR [2021] poziv na dostavu podataka o umjetničkom djelovanju

Projekt Opservatorij umjetničkog rada (OUR) nastao je s ciljem poticanja dokumentiranja i istraživanja polja suvremene vizualne umjetnosti te povećanja njegove vidljivosti. Stoga se u sklopu projekta stvara digitalni arhiv suvremenih vizualnih umjetnika/ca i organizacija na području Hrvatske.

U nastojanju da se putem OUR-a djelovanje suvremenih vizualnih umjetnika/ca i nezavisnih organizacija bilježi, okuplja i učini dostupnim u digitalnom okružju, pozivamo Vas na dostavu podataka o vlastitom umjetničkom djelovanju.


Umjetnici/e su pozvani/e da dostave biografske podatke, te podatke o izlagačkoj aktivnosti, a organizacije podatke i dokumentaciju o svojim izložbenim i drugim aktivnostima. Dostavljeni podaci bit će usmjereni suradničkoj izgradnji javno dostupnog i interaktivnog informacijskog arhiva suvremenih vizualnih umjetnika/ca i organizacija.


OUR je dugoročni projekt s ciljem unapređivanja uvjeta za dokumentiranje i istraživanje polja suvremene umjetnosti u Hrvatskoj te doprinos njegovoj vidljivosti unutar domaćeg, regionalnog i međunarodnog konteksta. Specifični ciljevi projekta su stvaranje nezavisnog centralnog izvora podataka o suvremenim umjetnicima/cama, kustosima/cama, izlagačkim praksama te umjetničkim prostorima; stvaranje široko dostupnog izvora informiranja, edukativnog alata i istraživačkog resursa; poticanje primjene kvantitativnih i digitalnih metoda u (povijesti) umjetnosti; te poticanje umrežavanja i suradnje među srodnim (umjetničkim, istraživačkim, institucionalnim i vaninstitucionalnim) domaćim i inozemnim inicijativama u području.
https://www.our-org.hr/


Autorska koncepcija: Tihana Puc
Strukturiranje i unos podataka: Volonterski OUR tim (TBA)
Koordinacija volontiranja: Hana Katanić
Tehnička produkcija: Vedran Gligo
Savjetovanje: Dijana Protić
Koordinacija i obrada podataka: Dina Karadžić


Projekt OUR je u 2021. posredstvom programa “Inquiry Inc.” podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Read More