free_art_-_glitch/4 — poziv rezidenti/ca/ma [2019]

prijave: do 30. lipnja 10. srpnja 2019.
rezidencija: 23.-29. rujna 2019.

KA-MATRIX i Format C pozivaju autor/ic/e koji/e djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u umjetničkom produkcijskom rezidencijalnom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela.

Poziv je usmjeren autori/ca/ma koji/e djeluju u polju multimedijalne kulture (umjetnosti, računarstva, dizajna, organizacije, edukacije, povijesti umjetnosti, …) bazirane na copyleft principima, s naglaskom na glitch tematici, tehnici i taktici inovativnog i inkluzivnog korištenja tehnologije.

Vrijeme sedmodnevne produkcijske rezidencije namijenjeno je umrežavanju, suradnji i mentoriranoj razmjeni znanja o raznim ideologijama i načinima realizacije individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju “free” (slobodnu) umjetnost, te produkciji i završnoj prezentaciji umjetničkog rada putem suradničkog postavljanja privremene multimedijske instalacije u gradu Karlovcu.

Organizatori osiguravaju:

  1. (A) povrat troškova prijevoza (unutar RH, ekonomska klasa) i naknade za dnevne troškove u sveukupnom iznosu do 1500HRK ili (B) sredstva za autorski honorar u iznosu do 1000HRK neto
  2. besplatan dijeljeni smještaj
  3. mentorstvo umjetnika Bastiena Lavauda / holographic_thought_process
  4. osnovnu tehničku opremu (CRT TV-e, rasvjetu, audio opremu) i podršku za postav suradničke glitch art instalacije koja će biti predstavljena putem javnog izložbenog programa u organizaciji udruge KA-MATRIX.

Rezidencijalno gostovanje održava se u periodu od 23. do 29. rujna 2019. u Karlovcu, u prostorima Male scene HD i Male urbane zajednice – MUZA.

Prijave (produžene) su otvorene do 10. srpnja 2019., putem e-maila: hello@formatc.hr
U prijavi je potrebno navesti:

  • pravo ime i prezime te umjetničko ime (ako je primjenjivo) i godinu rođenja,
  • kratku (narativnu) biografiju s temi relevantnim multimedijskim primjerima vlastite autorske prakse,
  • kratko motivacijsko pismo (do 1700 znakova),
  • polazno mjesto putovanja i odredište povratka uz procjenu troška prijevoza i sredstvo putovanja.

Autori/ce odabrani/e za rezidencijalni program o odluci će biti obaviješteni do 15. srpnja 2019. godine, po čemu će program rezidencije biti objavljen na stranicama organizatora.

>> detalji: formatc.hr/free_art_-_glitch

***

“free_art_-_glitch” rezidencijalni program organizira umjetnička organizacija Format C u suradnji s KA-MATRIX – udrugom za društveni razvoj.
Projekt Inquiry Inc.[2019]/free_art_-_* ostvaruje se uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zaklade “Kultura nova”.

 

 

Read More