Inquiry Inc.[2021]

Inquiry Inc.” je kontinuirana i cjelogodišnja programska i produkcijska koncepcija koja u svojoj šestoj godini stvara 8 tematskih umjetničkih cjelina i gotovo pedeset međusobno komplementarnih kulturnih aktivnosti koje oslovljavaju i artikuliraju područje digitalnog, nematerijalnog i neprofitnog stvaralaštva recentne novomedijske umjetnosti. Provedba programa odvija se predominantno u mrežnom prostoru no i u nekoliko županija RH, a namijenjena je širokom spektru primarno lokalnih no i transnacionalnih stručnih i općih zajednica; uvelike je utemeljena na bliskim suradnjama s umjetnicima/cama i organizacijama/kolektivima, te transdisciplinarnoj suradničkoj i kritičkoj produkciji. U okviru programa podržana i nastala djela, izložbe i diskurzivne teme bit će prikazana u formi javno dostupnih internetskih izložbenih postava i publikacija (s hrvatskim umjetnicima/cama po pozivu, i inkluzivnom otvorenom pozivu), lokalnih mrežnih izložbi (u dijalogu s nizom projektnih partnera), te kontinuirano otvorenog poziva za suradničkom i decentralizirajućom koprodukcijom multimedijskih eksperimentalnih projekata suvremene umjetnosti i kulture – namijenjen samostalnim autori(ca)ma i nezavisnim neprofitnim kolektivima.

Programske cjeline:

(1.0) mediaLab — otvoreni novomedijski laboratorij
(2.0) Pivilion — distribuirani mrežni (darknet) sustav hrvatske digitalno utemeljene umjetnosti
(3.0) SCAN — mreža održive kritičke (digitalne) umjetnosti: FLAG rezidencija i /’fu:bar/ festival glitch umjetnosti
(4.0) VR inkubator — mrežna rezidencija te diskurzivni, produkcijski i izlagački program
(5.0) OC — suradnički program za (ko)produkciju novomedijskih umjetničkih projekata
(6.0) Hackn3t — umjetnički mrežni i/ili prisustveni rezidencijski program
(7.0) OUR — javni digitalni arhiv podataka suvremenih vizualnih umjetnika/ca u RH
(8.0) Mrežno publiciranje i distribucija #inqinc umjetničke produkcije

Vezane poveznice: #inqinc, #dev, #fubar


Projekt “Inquiry Inc.” u 2021. godini podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba, Grada Rijeke i Zaklade Kultura nova.
Projekt razvoja otvorene online platforme “Inquiry Inc.” podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, posredstvom Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja, 2021.
Read More