Inquiry Inc. [razvoj otvorene online platforme]

vrijeme provedbe: 1.1.2021.-30.06.2021.
lokacija provedbe: online
vrijednost projekta: 80.000,00 kn


Radi osiguravanja stabilnosti i kvalitete cjelogodišnje produkcije i distribucije kritičke i eksperimentalne digitalne umjetnosti, potrebno je koncipirati, oblikovati, razviti te primijeniti niz novih tehnoloških (mrežnih i oblikovnih) rješenja koja će hrvatskoj umjetničkoj sceni olakšati i omogućiti koprodukciju, komunikaciju, dijeljenje i arhiviranje novih formata i sadržaja suvremenog umjetničkog i kulturnog stvaralaštva.

Inquiry Inc. [razvoj otvorene online platforme] projekt je izgradnje digitalne i mrežne infrastrukture na kojoj u 2021. predstavljamo program – “Inquiry Inc.” – kontinuiranu i cjelogodišnju programsku i produkcijsku koncepciju koja u svojoj šestoj godini stvara desetke međusobno komplementarnih kulturnih aktivnosti koje međusobno uvezene u tematske umjetničke cjeline oslovljavaju i artikuliraju područje digitalnog, nematerijalnog i neprofitnog stvaralaštva recentne novomedijske umjetnosti. Provedba programa odvija se predominantno u mrežnom prostoru no i u 6 županija RH, a namijenjena je primarno lokalnim no i transnacionalnim stručnim i općim zajednicama; uvelike je utemeljena na bliskim suradnjama s umjetnicima_cama i organizacijama/kolektivima, te transdisciplinarnoj suradničkoj i kritičkoj produkciji.

U okviru programa “Inquiry Inc. [razvoj otvorene online platforme]” tijekom 6 mjeseci u suradnji s mnogim umjetnicima_cama i nezavisnim kulturnim radnicima_cama – razvijamo i oblikujemo online resurse za (1) diskurzivne i edukativne programe (npr. BigBlueButton, Jitsi), (2) izlagačke i prezentacijske programe (npr. Unity i web alati), (3) distribuciju i arhiviranje novomedijske umjetnosti (npr. MySQL, CMS, serverska okruženja). Razvijeni resursi bazirani su na pristupačnim i održivim rješenjima slobodnog softvera otvorenog koda, te namijenjeni i dostupni umjetničkoj zajednici kao i našoj publici. Ovaj projekt omogućava adekvatniju podršku umjetničkoj sceni kao i mogućnost izgradnje dugoročnih resursa za buduće razdoblje.

Popis vezanih vijesti možete pregledati praćenjem kategorija: #dev i #inqinc


Projekt razvoja otvorene online platforme “Inquiry Inc.” podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, posredstvom Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja, 2021.


Read More