pivilion [2024] poziv

Pozivamo sve zainteresirane subjekte aktivne u području suvremene kulture na sudjelovanje u izložbi i distribucijskoj mreži skupnog postava online izložbe #pivilion_dot_net.

Pivilion je operativni sustav  za decentralizaciju digitalne umjetnosti baziran na niskobudžetnom hardveru i slobodnom softveru otvorenog koda te distribuirana internetska mreža nezavisnih umjetničkih hipermedijskih arhiva. Teme oko kojih se projekt osniva su – preispitivanje raznih modusa i ethosa digitalnih (sintetskih i digitaliziranih) umjetnina; njihove distribucije, licenciranja i vlasništva te materijalnosti digitalne umjetnosti, prekarnosti i produkcije, digitalnih (infra)struktura, mrežne promocije i anonimnosti, … Izložba se ostvaruje kao niz decentraliziranih darknet galerija i/ili distribuirana mreža lokalnih WiFi servera za prikazivanje umjetničkih djela.

Cilj ovog Pivilion poziva je predstaviti i distribuirati niz mrežnih djela diljem RH.
Partnerski subjekti u ovome projektu mogu sudjelovati:

  1. ugošćivanjem #pivilion_dot_net WiFi servera u svojemu prostoru i svojoj zajednici
    i/ili
  2. dostavljanjem kolekcije mrežnih djela za postav u #pivilion_dot_net galeriju

Odazivi za sudjelovanje u projektu bit će zaprimani kontinuirano, do 31.12.2024. Organizacijama odabranima za sudjelovanje bit će pružena tehnička i produkcijska podrška te po potrebi i osnovna tehnička oprema kao i simbolična financijska potpora, kako bi što efikasnije postavili lokalnu i/ili darknet izložbu.

U svrhu uspješne aplikacije potrebno je na e-mail hello@formatc.hr dostaviti osnovne informacije o prijavitelju (kratak opis područja djelovanja s relevantnim referencama) te opis prijedloga suradnje.


Prijave za umjetnike i pojedina umjetnička djela će se zaprimati isključivo putem sudjelovanja u Pivilion radionici: formatc.hr/pivilion-2023-edu

***

#pivilion_dot_net je produkcija organizacije Format C, podržana financijskim sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova te resursima niza projektnih partnera.

Read More