#pivilion_dot_net @ SCHEIER

Otvorenje u 18:00 sati, ponedjeljak, 09. prosinca 2019.
Izložba: 09.12.2019. – 14.12.2019. // 09:00 – 12:00 / 18:00 – 20:00 sati
Radionice: 14.12.2019. – 15.12.2019. // 13:00 -18:00 sati
Predstavljanje nastalih radova: 15.12.2019. u 18:00 sati
@ Zgrada Scheier

#pivilion_dot_net decentralizirana je internetska izložba hrvatske digitalne umjetnosti i kustoskih koncepata utemeljena na “Pivilion” sustavu i u 2019. bazirana u fizičkim prostorima diljem RH, te, do kraja veljače 2020. godine, priključena najvećem umjetničkom bijenalu digitalne umjetnosti “The Wrong” u čije je tri prethodne prilike sudjelovalo oko 3000 umjetnika/ca i kustosa/ica angažiranih u mrežnim i/ili fizičkim izložbenim prostorima.
O online izložbi: formatc.hr/pivilion-2019-the_wrong/

“Pivilion” je operativni sustav za autonomnu mrežnu umjetnost, utemeljen na niskobudžetnom hardveru i slobodnom softveru otvorenog koda, te distribuirana mreža hipermedijskih arhiva digitalne i digitalizirane umjetnosti. U okviru otvorenog poziva “Pivilion” programa postav je okupio nezavisne autore/ice koji/e su svoja djela, kustoske projekte i umjetničke arhive, uz produkcijsku i distribucijsku podršku Formata C – postavili na “mračnu stranu interneta”. Novonastaloj mrežnoj izložbi moguće je pristupiti putem uputa dostupnih na poveznici https://pivilion.net/pavilion/, a njena “darknet” inačica priključena je međunarodnom internetskom bijenalu “The Wrong”.

Umjetnici/e čija djela grade #pivilion_dot_net su: pirate_sheep, Ivana Tkalčić, Dijana Protić, VivianHecate, Mario Mu, KDZO, ARKTIK, Marijan Crtalić, Maša Gavran, Vladimir Biga, Vesna Mačković, Tin, …

Izložbu prate kontinuirano otvoren poziv te besplatna radionica slobodnog pristupa u prostoru Scheier, a putem koje polaznici imaju priliku istražiti kulturnu i umjetničku kreaciju na mjestu susreta digitalne i hipermedijske umjetnosti, etičkog haktivizma i sistemskog upravljanja. Sudionici/e radionice izgrađuju vlastite darknet multimedijske galerije, uče o konzervaciji, prezentaciji i distribuciji digitalne umjetnosti u hipermedijskoj strukturi, uz stjecanje iskustva s GNU/Linux serverskim sustavom, Tor mrežom, Git repozitorijima i terminalskim sučeljem

Izložbu je (putem Tor preglednika) moguće sagledati na: pivilionumi6b3kg.onion/pavilion
Prezentacija sadržaja radionice (dostupna putem Tor preglednika): pivilionumi6b3kg.onion/w
Kontakt za prijavu sudjelovanja na radionici: hello@formatc.hr do 12.12.2019.
Više o Pivilionu: pivilion.net/read-me/


Pivilion produkcija je u 2019. dio programa “Inquiry Inc.[2019]”, podržanog financijskim sredstvima Zaklade “Kultura Nova”, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Pivilion projekt podržan je od strane Akademie Schloss Solitude, u okviru rezidencijalnog programa 2018., a u 2019. dio je decentraliziranog bijenala digitalne umjetnosti – The Wrong te društveno – kulturnog i umjetničkog programa u sklopu projekta “Novih praksi – sudioničko upravljanje zgradom Scheier” u zgradi Scheier u Čakovcu.


Projekt “Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier” provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
web.archive.org/web/20200919180657/https://scheier.hr/o-projektu/

Format C je neprofitna umjetnička organizacija osnovana 2014., sa sjedištem u Zagrebu i djelatnošću u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva. Fokusirana na novomedijsko umjetničko istraživanje i eksperimentalno suradničko stvaralaštvo, neke od tema u kojima je organizacija lokalno, regionalno i međunarodno angažirana su: • databending, multimedijska i hipermedijska umjetnost • digitalna ekologija i umjetničke suradnje velikog razmjera • inicijacija, tehnička izvedba i medijacija kulturnih produkcija i događanja besplatnog pristupa • besplatna edukacija i distribucija slobodnog znanja.
formatc.hr

Read More