#VR_inc [2021] open call

Kontinuiran poziv na sudjelovanje u umjetničkoj produkciji digitalnih 3D skulptura i skupnih postava u virtualnom prostoru.


“VR inkubator” je suradnički produkcijski projekt umjetnosti virtualne zbilje, s naglaskom na istraživanju njezinih potencijala i raznolikih konteksta njezina nastanka.

#VR_inc se u 2021. ostvaruje prvenstveno u mrežnom formatu suradničke produkcije virtualnih 3D djela i prostora. Tijekom decentraliziranog produkcijskog procesa – umjetnici_e odabrani za program autorskim doprinosom sudjeluju u procesu kreiranja i/ili prilagodbe djela za virtualni krajolik tekućeg #VR_inc izložbenog postava, uz podršku i mentorstvo organizatora i suradnika_ca u programu – multimedijskih, primijenjenih i izvedbenih umjetnika_ca i razvojnih inženjera_ki.

Poziv je namijenjen prvenstveno autorima_cama kritičkih objekata s potencijalom uzurpiranja semantike komercijalnih aspekata virtualnih prostora u kontekstu hrvatske kulturne infrastrukture.


Produkcijska podrška obuhvaća honorar sudionicima_cama, mentorstvo te tehničku podršku u stvaranju 3D umjetničkog objekta za sudjelovanje u #VR_inc skupnoj izložbi.

Prijave su otvorene svima zainteresiranima za ovakav tip tematske suradnje, a prednost pri aplikaciji imaju autori_ce i umjetnici_e koji_e su već idejno ili praktično upoznati s procesima razvoja 3D objekata i/ili interaktivnih prostora, te koji/e su svojim djelovanjem vezani na područje RH i regije.


U aplikaciju je potrebno uključiti:

    • Kratku osobnu biografiju s poveznicom na vlastiti web ili arhivu djela
    • Kratak opis prijedloga djela za uključenje u VR_inc mrežnu arhivu
    • Vizualnu dokumentaciju vezanu na prijedlog (rendere 3D modela, stilske reference, skice, …)
    • Osnovne tehničke zahtjeve za rezidenciju (trajanje, potrebe produkcije)

Aplikacije će biti zaprimane kontinuirano tijekom 2021.
Kontakt za prijave i upite: hello@formatc.hr


#art #online #residency #3D #VR #virtual #digital #modular #future #critical

***

“VR inkubator” produkcijski projekt provodi umjetnička organizacija Format C uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Read More