#pivilion_dot_net [2022-23]

— distribuirana mreža web galerija recentne digitalne umjetnosti, utemeljena na mrežnoj infrastrukturi Pivilion.net projekta – kontinuiranog umjetničkog hipermedijskog i participativnog projekta koji potiče i omogućuje autonomiju digitalne umjetnosti distribuirane nekomercijalnim i necenzuriranim kanalima internetske infrastrukture.

— a distributed networked of contemporary digital art web galleries, based on the Pivilion network infrastructure. Pivilion is a continuous artist hypermedia community project aiming to support digital art autonomy and non-commercial non-censored distribution via the internet infrastructure.

Prijave za sudjelovanje / Participation applications: Pivilion [2022] open call


Izložbe

Wi-Fi galerija siva) (zona [2021. - u tijeku, Korčula]

Novi trajni format prezentacije odabranih umjetničkih digitalnih radova u organizaciji udruge sive) (zona - prostor suvremene i medijske umjetnosti iz Korčule, koji je ostvaren u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C iz Zagreba i Gradskim muzejom iz Korčule.
Više o programu dostupno je u opisu događanja: http://sivazona.hr/events


Pivilion/EXEno1 [27.4.-19.6.2022., Zagreb]

Suradnička, mrežna i modularna kiparska instalacija serverskih skulptura simbiotski integriranih sa softverskim umjetničkim projektom “Pivilion”, trenutno u postavu izložbe "Paraziti" 36. Salona mladih, u Meštrovićevom paviljonu (Zagreb, RH).
O događanju: https://formatc.hr/pivilion-2022-parasite/


EDUKACIJE

11.05.2022. [Stuttgart]

@ the "Fragile Soildarity / Fragile Connections Festival" by Akademie Schloss solitude
www.akademie-solitude.de/de/event/fragile-solidarity-fragile-connections

18.06.2022. [Paris]

@ the Cité internationale des arts
www.citedesartsparis.net

09. i 10.7.2022. [Split]

@ Dom mladih, MKC Split
formatc.hr/pivilion-2022-mkc


& more TBA

Kustosi

FORMAT C

“Format C” je neprofitna umjetnička organizacija sa sjedištem u Zagrebu i djelatnošću u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva.
Od osnutka 2014. godine – fokus organizacije je u području novomedijskog umjetničkog eksperimenta i neprofitnog suradničkog kulturnog stvaralaštva. Neki od programskih interesa i aktivnosti organizacije su: • databending, multimedijska i hipermedijska umjetnost • digitalna ekologija i umjetničke suradnje velikog razmjera • inicijacija, tehnička izvedba i medijacija kulturnih suradnji i izložbi • besplatna edukacija i promocija slobodnog znanja.
formatc.hr

SIVA) (ZONA

Udruga siva) (zona - prostor suvremene i medijske umjetnosti ostvaruje bogat međunarodni galerijsko-izložbeni program od 2006. godine u gradu Korčuli i na drugim lokacijama, te se bavi umjetničkim i znanstvenim istraživačkim projektima.
Siva) (zona nastoji pozitivno redefinirati poziciju kulturne periferije otoka na kojem djeluje, shvaćajući kulturu u proširenom smislu što uključuje i svakodnevne prakse, kulturnu i umjetničku produkciju sagledane u širem društvenom i političkom kontekstu.
Osnovni sadržaj djelatnosti je podupiranje i promicanje suvremenog audio i vizualnog jezika urbane kulture te one s perifernih kulturnih pozicija, poglavito u Mediteranske regiji, podržavanje i pomaganje umjetnosti koja kao svoj izraz koristi jezike suvremene umjetnosti, medijsku kulturu i nove tehnologije.
sivazona.hr

Partneri

KLUB BOOKSA

Udruga za promicanje kultura Kulturtreger registrirana je 2003., a početkom siječnja 2004. otvorila je svoj prvi projekt - književni klub Booksa u Martićevoj 14d u Zagrebu. Cilj Udruge je povećati prisutnost i vidljivost književnosti u širem društvenom kontekstu te ulogu književnosti u razvoju tolerantnog društva.
U više od 10 godina Udruga je provela niz aktivnosti u samom klubu, ali i van njega.
Književni klub Booksa klupski je prostor otvorenog tipa koji svojim članovima nudi mogućnost aktivnog i edukativnog provođenja slobodnog vremena. Klub je otvoren šest dana u tjednu (svakog dana osim ponedjeljka) od 11 do 20 sati.
Booksa funkcionira kao klupska kantina i kao prostor za održavanje programa iz područja književnosti, nezavisne kulture i civilnog društva.
booksa.hr

MKC SPLIT

Multimedijalni kulturni centar je ustanova za organizaciju i promicanje kulturnih programa u područjima vizualne, filmske, izvedbene i glazbene umjetnosti. Utemeljena je 1998. godine kao gradska ustanova u kulturi koja njeguje istraživački i interdisciplinarni pristup radu.
Rad MKCa temelji se na ideji otvorene ustanove: uz produkciju vlastitog programa ustanova omogućava rad predstavnicima nezavisne kulture u više usporednih inicijativa, surađuje s ustanovama, udrugama i kreativnim pojedincima u koprodukcijskim programima.
MKC upravlja prostorom Doma mladih pri čemu se vodi idejom koja Dom definira mjestom susreta različitih polja djelovanja, interesa, percepcija i razmišljanja. Dom mladih danas koristi više povremenih i stalnih korisnika, a trenutno su u funkciji galerijski prostor, amfiteatar, beton kino i niz radioničkih prostora i okupljališta za ples, dramu, film, glazbu, informatiku i sport.
mkcsplit.hr

 

Produkcija / production:

Organizator/ Organizer: Format C
Umjetničko vodstvo / Artistic Direction: Dina Karadžić
Oblikovanje mreže / Network Design: Vedran Gligo

Centralna darknet web galerija / Central darknet web gallery:

Dizajn / Design: Petra Milički
Programiranje / Development: Nikola Greiner

Distribuirane web galerije / Distributed web galleries:

Produkcija, dizajn i programiranje / Production, design and development: Projektni partneri / Project Partners

Partneri/ Partners:

Hacklab01
The Wrong
Booksa
siva) (zona
MKC Split
& more TBA


#pivilion_dot_net je serija događanja baziranih na infrastrukturi Pivilion pojekta te dio #inqinc programa, organizacije Format C u partnerstvu s hacklab01. Program je podržan partnerskim resursima te financijskim sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba, Grada Rijeke te Zaklade Kultura nova.

#pivilion_dot_net is an event series based on the Pivilion project and part of the #inqinc program, organized by Format C in collaboration with hacklab01, financially supported by the Ministry of Culture and Media of the Republic of Croatia, by the City of  Zagreb, the City of Rijeka, Kultura nova Foundation as well as by project partners' resources.
Read More